سونوگرافی بقایای بعد از سقط جنین
سقط هاي سه ماهه اول، زنان را دچار مشکلاتي نظير باقي ماندن محصولات حاملگي و خونریزی واژينال مینماید. سونوگرافي ترانس واژينال در ارزيابي اين بيماران بسيار مفيد است. سقط جنین نیاز به مداخله پزشکی را افزایش میدهد؛ چراکه در مواردی جنین از دست میرود؛ اما برخی از بافتها در رحم باقی میمانند و پزشک باید برای تشخیص این بافتهای باقیمانده، دست به دامان راههای تخصصی شوند که از جمله روشهای تشخیص بقایای سقط جنین، سونوگرافی میباشد. اگر اندازه بقایا کمتر از سه سانتیمتر باشد، اشکالی ندارد و نیازی به کورتاژ نیست و خود به خود دفع میشود.
اگر سقط خود به خودی اتفاق بیفتد باید سونوگرافی واژینال کرد تا مشخص شود که رحم پاک است و بقایای جفتی ندارد. در این صورت تا یک هفته خونریزی معمولاً قطع میشود؛ ولی اگر سونوگرافی بعد از یک هفته وجود تکهای از جفت را نشان داد باید حتماً کورتاژ کرد؛ زیرا ماندن تکهای از جفت باعث بروز عفونت، تداوم و طولانی شدن خونریزی میشود.
سونوگرافی بارداری برای تشخیص سقط جنین و بقایای جنین از جمله اقداماتی است که با دقت بالا در مراکز رادیولوژی و سونوگرافی پارسه آمادگاه و سروش در اصفهان قابل انجام میباشد. لطفا جهت هماهنگی و تعیین نوبت با این مراکز از طریق تماس با شماره تلفنهای شعبه 1 (پارسه آمادگاه) : 31313731 ، شعبه 2 ( سروش) : 32298533 تماس حاصل فرمایید.
دلایل باقی ماندن جفت و بقایای حاملگی
برخی خانمها تمام بقایای حاملگی را نمیتوانند دفع کنند و مقداری از بقایای حاملگی در رحمشان باقی میماند که دلایلی برای آن ذکرشده و شامل موارد زیر میباشد:
آتونی رحم: آتونی رحم حالتی است که انقباضات رحمی کم و یا متوقف میشود و رحم توانایی جدا کردن جفت و بقایای حاملگی را از رحم ندارد و در این وضعیت مقداری از جفت و یا بقایای حاملگی در رحم باقی میماند.
درصورتیکه چسبندگی جفت ایجاد شود بقایای حاملگی به طور کامل از رحم خارج نمیشوند. زمانی که جفت به جای اینکه در لایه های اولیه بچسبد در لایههای عمیقتر رحم بچسبد، چسبندگی جفت ایجاد میشود. یکی از علتهایی که باعث میشود جفت به رحم بچسبد تشکیل جفت در قسمت جلویی رحم و پشت برش سزارین قبلی میباشد. حتماً پزشک باید بارداری را از نظر چسبندگی بررسی کند.
جفت ممکن در رحم گیر بیافتد یعنی جفت از دیواره رحم جدا شود، اما در پشت گردنه رحم که نیمه بسته است گیر بیافتد. ممکن است ماما بند ناف را به آرامی بکشد و جفت به راحتی خارج شود، اما در بعضی مواقع ممکن است بند ناف نازک باشد و بند ناف پاره شود و جفت درون رحم باقی بماند و ممکن است با یک انقباض رحمی جفت به راحتی از رحم جدا و از طریق واژن خارج شود.
علائم باقی ماندن بقایای جفت
اگر تکه خیلی کوچکی از جفت در داخل رحم باقی مانده باشد، اغلب خودبهخود از مجرای واژن دفع میشود و ممکن است قبل از عبور لختۀ بافت باقیمانده از جفت، دردهای شکمی را احساس کنید. اگر در حین این اتفاق در خانه بودید، لازم است با اورژانس یا پزشک خود تماس بگیرید و موضوع را با آنها در میان بگذارید. پزشک ممکن است بخواهد شما را معاینه کند تا از نبود مشکلی مطمئن شود. همچنین اگر تکههای باقیماندۀ جفت، از مجرای واژن خارج نشود، ممکن است بعد از رفتن به خانه علائمی را در خود مشاهده کنید. این علائم میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تب
- خونریزی شدید
- دردهای شکمی
- ترشحات بدبو از واژن
- کاهش شیر مادر
اگر هر کدام از این علائم را داشتید و به ویژه اگر در چند روز یا چند هفتۀ اول پس از تولد نوزاد، خونریزی شدید و ادامهدار داشتید، با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک ممکن است شما را برای سونوگرافی ارجاع دهد تا وجود تکههای باقیمانده از جفت را در رحم شما بررسی کند.
انواع سونوگرافی از جنین
دو نوع اصلی سونوگرافی از جنین وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد.
سونوگرافی ترانس واژینال
در این نوع سونوگرافی مبدل درون واژن قرار میگیرد تا امواج صوتی را ارسال نموده و بازتابها را جمعآوری کند. سونوگرافیهای واژن اغلب در اوایل بارداری استفاده میشوند. همچنین درصورتیکه سونوگرافی شکمی اطلاعات کافی را ارائه ندهد ممکن است از این نوع سونوگرافی نیز استفاده شود.
سونوگرافی ترانس شکمی
این نوع تصویربرداری با حرکت دادن مبدل بر روی شکم انجام میشود. سونوگرافیست کمی ژل التراسونیک را روی پوست شکم ریخته و مبدل کوچک سونوگرافی که دارای فرکانس کمتر اما عمق نفوذ بیشتری است را بر روی شکم حرکت میدهد تا تصاویر بر روی مانیتور رایانه ظاهر شود.
پس از انجام این اسکن میتوانید ژل را از روی شکم پاک نموده و در همان روز جواب سونوگرافی خود را دریافت کنید.
عوارض سونوگرافی
- تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر خطرناک بودن سونوگرافی داخل رحم ارائه نشده است. با توجه به اینکه در سونوگرافی از امواج فراصوت برای تصویربرداری استفاده میشود، هیچ ضرری برای شخص در برندارد.
- عموماً سونوگرافی واژینال باعث خونریزی نمیشود. ممکن است بیمار بعد از انجام سونوی واژینال مقداری لکهبینی ببیند. این لکهبینی معمولاً به دلیل پارگی جزئی چند عروق خونی کوچک در رحم است که خطرناک نیست.
سونوگرافی غربالگری از جمله اقداماتی هستند که با دقت بالا در مرکز رادیولوژی و سونوگرافی پارسه آمادگاه در اصفهان قابل انجام میباشند. لطفا جهت هماهنگی و تعیین نوبت با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 32298533 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، نبش بن بست میلاد ، ساختمان پارسه
تلفن : 31313731 - 031
آدرس مطب 2 : اصفهان ، خیابان سروش ، کوچه 17 دشت گل
تلفن : 32298533 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
صدای قلب جنین در سه ماهه اول بارداری
تاریخ انتشار : 1400-08-22تاریخ بروز رسانی : 1400-08-24 -
روشهای سونوگرافی بارداری بر اساس انواع آن
تاریخ انتشار : 1400-07-11تاریخ بروز رسانی : 1400-07-12 -
سونوگرافی NT چیست و چه مواردی را نشان میدهد؟
تاریخ انتشار : 1400-04-11تاریخ بروز رسانی : 1400-04-12 -
بهترین زمان انجام سونوگرافی غربالگری دوم بارداری
تاریخ انتشار : 1400-10-22تاریخ بروز رسانی : 1400-10-24 -
بررسی سقط جنین با سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1400-05-26تاریخ بروز رسانی : 1400-05-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .