
سونوگرافی برای ارزیابی فتق کشاله ران مناسب است که با استفاده از امواج صوتی انجام می شود. پس از تشخیص فتق توسط سونوگرافی، درمان فتق میبایست هر چه زودتر انجام بگیرد تا از پیشرفت فتق، ایجاد چسبندگی و عوارض احتمالی بعدی و همچنین عارضه خطرناک گیر افتادن فتق و آسیب به روده جلوگیری شود.

از آنجایی که برخی از بیماری های کبدی در مراحل اولیه بدون علامت هستند، انجام سونوگرافی می تواند به پیدا کردن و شناسایی تومورهای بدخیم و خوش خیم کمک کند. همچنین اگر بیماران دچار ضایعات کبدی شده باشند و یا کبد به بیماری هایی از جمله کبد چرب مبتلا شده باشند، سونوگرافی بهترین روش تشخیصی است.

سونوگرافی کبد اولین روش برای تشخیص بیماری های کبد می باشد. اگرچه در خیلی از موارد علائم قابل توجهی در این بیماری وجود ندارد، با مشاهده بالا بودن آنزیمهای کبدی یا گاما گلوتأمین ترانس پیتیداز و به ویژه با تصاویر سونوگرافی تشخیص این بیماری ثابت میگردد.

یکی از شایعترین تورم ها در غدد لنفاوی، تورم در ناحیه گردن است. وجود هرگونه عفونت در این ناحیه می تواند باعث تورم شود. سونوگرافی روش مؤثر و قابل اعتماد در مشخص کردن علت تورم در نواحی لنفاوی می باشد. اندازه و شکل غدد لنفاوی را تعیین میکند و گاهی میتواند علت تورم را ریشه یابی کند.

سونوگرافی غدد لنفاوی روشی برای بررسی غدد لنفاوی کشاله ران است. در سونوگرافی یا اسکن اولتراسوند از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصویری از بخشی از بدن استفاده می شود.

سونوگرافی کالر داپلر کلیه یا همان سونوگرافی رنگی یکی از به روزترین تکنولوژی هایی است که برای بررسی وضعیت رگ ها و عروق بدن استفاده می شود. با استفاده از این تکنولوژی می توان میزان سرعت و جهت جریان خون را در رگ های بدن بررسی و بیماری های احتمالی را شناسایی کرد.

سونوگرافی تشخیصی که همچنین با نام اولتراسوند نیز شناخته می شود، یک روش تصویربرداری است که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید تصاویر از ساختارهای بدن استفاده می کند. این تصاویر می توانند اطلاعات ارزشمندی را برای تشخیص و معالجه انواع بیماری ها و شرایط جسمی فرد ارائه دهند.

الاستوگرافی یکی از جدید ترین روش های تصویر برداری سونوگرافی در دنیای امروز برای تعیین بافت های سرطانی پستان، کبد، تیروئید و پروستات استفاده می شود. با استفاده از روش الاستوگرافی، پزشک می تواند میزان نرمی و سفتی بافت را مشخص نماید.

سونوگرافی ترانس رکتال به عنوان یکی از ابزارهای تشخیصی دقیق برای بررسی سرطان پروستات شناخته شده است. در این روش تصویربرداری، امواج اولتراسوند از طریق پروب به داخل بدن فرستاده می شود، امواج با برخورد به هر اندام از آن عبور می کنند یا بازمی گردند.

سونوگرافی نواحی آگزیلاری در کنار روش های دیگری چون معاینه بالینی و ماموگرافی برای بررسی، تشخیص و درمان برخی از توده ها مورد استفاده قرار می گیرد. از این روش همچنین می توان برای مقاصد درمانی مانند تخلیه کیست ها یا نمونه برداری از توده ها استفاده نمود.

یکی از شایع ترین بیماری ها در مردان مربوط به ناحیه بیضه می باشد.تشخیص اینگونه مشکلات به وسیله سونوگرافی و انجام آزمایشها صورت می گیرد. سونوگرافی روشی ایمن، بدون درد و غیرتهاجمی برای تشخیص مشکلات جسمی و بیماری در بیضه است.

سونوگرافی رکتال یکی از روش های غیر تهاجمی و بیخطر تشخیص بیماری ها و ناهنجاری های ناحیه مقعد و روده بزرگ است. در این آزمایش یک لوله قابل انعطاف از طریق سری مخصوص سونوگرافی وارد مقعد می شود و از این ناحیه تصویربرداری انجام می دهد.

بررسی حرکات خون هنگامی که در رگ ها جریان دارد، یکی از اجزای اصلی بسیاری از انواع سونوگرافی است. درحالی که سونوگرافی دو بعدی و سه بعدی، بافت ها و ساختارهای داخلی را نشان می دهند، نوع دیگری از سونوگرافی لازم است تا جریان و فشار خون در رگ ها را بررسی کند.

سونوگرافی نقش مهمی در کنترل و مدیریت دردهای مزمن و طاقت فرسا ایفا می کند. امواج صوتی تابانده شده به اندام های بدن، با استفاده از نرمافزارهای خاصی تفسیر می شوند تا تجسمی از شکل عضلات، تاندون ها، اعصاب و مفاصل به صورت تصاویر سونوگرافی ایجاد کنند.

سونوگرافی به کمک امواج صوتی که بی ضرر است، انجام می شود. در این روش تصویربرداری، امواج اولتراسوند از طریق پروب به داخل بدن فرستاده می شود، امواج با برخورد به هر اندام از آن عبور می کنند یا بازمی گردند. پروب سونوگرافی امواج بازگشتی را دریافت می کند و آن را تبدیل به سیگنال های الکتریکی می کند.

سونوگرافی موسکلواسکلتال یک روش تصویربرداری از عضلات ، تاندون ها، رباط ها ، اعصاب محیطی و مفاصل هستند. به کمک سونوگرافی اسکلتی عضلانی می توان کشیدگی ، فشار تاندون ها و ماهیچهها را مشاهده کرد.

سونوگرافی تشخیصی که همچنین با نام اولترا سوند نیز شناخته میشود، یک روش تصویربرداری است که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید تصاویر از ساختارهای بدن استفاده میکند.

در سونوگرافی بیشتر بافتهای نرم اندام دیده شده و بررسی میشوند، لذا سونوگرافی روش مناسبی برای تشخیص مشکلات استخوان نیست؛ اما با آن میتوان بعضی مشکلات عضلات رباطها و تاندونها و بسیاری بافتهای دیگر را بررسی کرد .

از دستگاههای سونوگرافی میتوان در تصویربرداریهای عمومی استفاده کرد.به طور کلی دستگاههای سونوگرافی در کاربردهای عمومی معمولاً برای تصویربرداری از احشای شکمی مانند کبد، کلیهها و عروق (آئورت، ورید اجوف تحتانی IVC) مورد استفاده قرار میگیرند.

سونوگرافی یک روش کاربردی برای ارزیابی سایز، شکل و چگالی بافتهای بدن میباشد که به تشخیص در وضعیتهای پزشکی کمک بسیار زیادی میکند و امواج فراصوت و تصاویری که از آنها به دست میآید، یک راه عالی برای تشخیص بیماریها است.

یکی از روشهای تشخیص بیماری سل شکمی سونوگرافی است.استفاده از سونوگرافي به دلايل مزايايي از جمله، در دسترس بودن، عدم استفاده از اشعه يونيزان، ارزان بودن و قابل انجام بودن بر بالين بيمار، فزوني يافته است.

یکی از علل عدم نعوظ میتواند اختلال در خونرسانی و وریدهای آلت بیمار باشد. به این جهت پزشک متخصص برای بررسی مشکلاتی چون نشت وریدی و اختلال خونرسانی به آلت، از سونوگرافی کالر داپلر استفاده میکند.

سونوگرافی نوعی روش تصویربرداری است که با استفاده از امواج صوتی، تصاویری از قسمتهای داخلی بدن ایجاد میشود. سونوگرافی در مردان به دلیل بروز مشکلاتی از قبیل ضربه به آلت، ناباروری، اختلال نعوظ و مشکلات ادراری به دلیل پروستات درخواست میگردد.

از مسائلی که در سونوگرافی کلیه و مثانه مورد بررسی قرار میگیرد خود مثانه است که از لحاظ شکل کلی، ضخامت جدار مخاطی و احیاناً وجود ضایعات مخاطی مورد ارزیابی قرار میگیرد.

سونوگرافی تیروئید از امواج صوتی برای تولید یک سری تصاویر از غده تیروئید استفاده میکند که به وسیله آن پزشک رادیولوژیست متوجه شکل و اندازه این غده در بدن میشود.

سنگ کلیه با توجه به سبک زندگی امروزی یکی از بیماریهای مرسوم شده است.برای شناسایی بیماری سنگ کلیه روشهای مختلفی وجود دارد. تشخیص سنگ کلیه با سونوگرافی یکی از روشهای مرسوم در تشخیص آن است.

سونوگرافی کبد و کلیه یکی از بهترین روشها برای تشخیص بیماریهای مختلف و مشکلات کبد و کلیه است. این روش تشخیصی اغلب توسط پزشکان برای بیماران تجویز میشود. انجام سونوگرافی میتواند به پیدا کردن و شناسایی تومورهای بدخیم و خوشخیم کمک کند.

بیضهها اندامهای اصلی تولید مثل مردان هستند. در این عضو، اسپرمها و هورمونهای جنسی مردانه (تستوسترون) ترشح میشود. سونوگرافی روشی ایمن، بدون درد و غیرتهاجمی برای تشخیص مشکلات جسمی و بیماری در بیضه است.

سونوگرافی رحم و تخمدان یا در واقع سونوگرافی لگن یکی از روشهای غیرتهاجمی بیماریهای لگن و این ناحیه در زنان است. سونوگرافی با استفاده از یک دستگاه انجام میشود که امواج فراصوت با فرکانس بسیار بالا را از خود ساطع میکند.

در سونوگرافی میتوان با استفاده از امواج صوتی تصویر اندامهای درونی بدن را بر روی یک مانیتور مشاهده کرد. سونوگرافی عمومی (شکم و لگن) نوعی تصویربرداری است که به بررسی اندامهای بدن از جمله کبد، کیسه صفرا، طحال، پانکراس، کلیهها، احشاء لگنی (مثانه، رحم، تخمدان و پروستات) میپردازد.

انجام سونوگرافی برای کبد نسبت به سایر روشهای تصویربرداری و تشخیصی نسبتاً سریع و ارزانتر است. از آنجایی که برخی از بیماریهای کبدی از جمله سرطان کبد در مراحل اولیه بدون علامت هستند، انجام سونوگرافی میتواند به پیدا کردن و شناسایی تومورهای بدخیم و خوشخیم کمک کند.

سونوگرافی پستان (سینه) یک آزمایش پزشکی غیرتهاجمی است که به متخصص در تشخیص و درمان بیماریهای سینه کمک میکند. سونوگرافی پستان، تصویری از ساختارهای داخلی سینه را تولید میکند