
سونوگرافی به گونه ای از روش های تصویربرداری می گویند که با استفاده از امواج صوتی می تواند بیماری را تشخیص دهد. سونوگرافی مثانه شامل ارزیابی حجم مثانه، اندازه گیری ضخامت دیوار آن و تعیین وجود سنگ ها و تومورهای مثانه است.

از مسائلی که در سونوگرافی مثانه مورد بررسی قرار می گیرد خود مثانه است که از لحاظ شکل کلی، ضخامت جدار مخاطی و احیاناً وجود ضایعات مخاطی مورد ارزیابی قرار می گیرد. اگر سنگ در مثانه وجود داشته باشد یک بررسی سونوگرافی که در حالت مثانه پر باشد، دیده می شود.

سونوگرافی کلیه و مثانه یک معاینه ی راحت و بدون درد است که در آن از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از کلیه ها و مثانه استفاده می شود.سونوگرافی مثانه شامل ارزیابی حجم مثانه، اندازه گیری ضخامت دیوار آن و تعیین وجود سنگ ها و تومورهای مثانه است.

رفلاکس ادراری مستعد کننده ایجاد عفونت کلیه است و در صورتی که تشخیص و درمان نشود ممکن است صدمه قابل توجهی به کارکلیه ها وارد شود و فعالیت آنها را متوقف کند.برای تجسس برگشت ادرار از مثانه به حالب از روش رادیولوژی VCUG استفاده می شود.

عفونت ادراری به معنی عفونت در هر یک از قسمت های دستگاه ادراری است و می تواند کلیه ها، مجاری ادراری و یا مثانه را درگیر کند. این بیماری در میان افراد مختلف از جمله کودکان، کهنسالان و بیماران مبتلا به دیابت بسیار رایج است.

سونوگرافی ترانس رکتال با تابش امواج اولتراسونیک به نواحی پروستات و بافت های اطراف سبب می گردد تصویری به عنوان خروجی بر روی مانیتور ظاهر شود. از این نوع سونوگرافی بیشتر مواقعی که فرد دچار مشکلاتی در ناحیه پروستات شده و نیاز به تخلیه مداوم مثانه خود داشته باشد استفاده می شود.

سنگ دستگاه ادراری یکی از بیماری های مرسوم امروزی است. تشخیص این بیماری با استفاده از روش های مختلف انجام می شود. تشخیص سنگ کلیه با سونوگرافی یکی از روش های شناسایی است.

سونوگرافی کلیه و مجاری ادراری یک معاینهی راحت و بدون درد است که در آن از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از کلیهها، حالب و مثانه استفاده میشود.

سونوگرافی پروستات نوعی روش تشخیصی و تصویربرداری است که با گذراندن امواج صوتی از بافتهای بدن، تصاویر سیاه و سفید از پروستات تولید میکند. به طور کلی سونوگرافی یک روش بیخطر و بدون درد است که با استفاده از امواج صوتی تصاویری از داخل بدن تولید میکند.

دستگاه ادراری در هر دو جنس (مرد و زن) از دو کلیه، دو میزنای (حالب)، مثانه و پیشابراه تشکیل شده است. اصولاً تمامی بخشهای دستگاه ادراری با سونوگرافی قابل بررسی است. بررسی کلیهها جزو معاینه شکم است و بررسی مثانه جزو سونوگرافی لگن و با احشاء داخلی لگنی انجام میشود.

به طور معمول تمامی قسمتهای دستگاه ادرار با سونوگرافی قابل بررسی است، اما حالبهای طبیعی در سونوگرافی دیده نمیشوند. مشکلاتی از قبیل بزرگ شدن کلیهها، وجود تومورها، وجود کیست، آبسه کلیهها، ارزیابی شرایط پروستات و مثانه، از طریق سونوگرافی قابل مشاهده میباشد

با سونوگرافی کلیه میتوان سنگ، تومور، کیست و عفونت کلیوی را شناسایی کرد. همچنین در صورتی که سنگ کلیه از کلیه خارج شود و در مجاری ادراری باشد، به کمک سونوگرافی قابل شناسایی است

سونوگرافی خوب کاربردهای متعددی در بررسی دستگاه ادراری دارد که از آن جمله میتوان به بزرگ شدن کلیه ها به علت پس زدن ادرار ناشی از انسداد با سنگ یا دیگر تودهها، بررسی تومورها، کیستها و آبسه های کلیه، بررسی اندازه کلیه در بیمارانی که پیوند کلیه شدهاند، ارزیابی پروستات و مثانه اشاره نمود